Pleśniak II

Pleśniak II

Pleśniak II

Już kiedyś robiłam pleśniaka, ale tego zrobiłam trochę inaczej. I wydaje mi się, że właśni przy tym przepisie pozostanę. Wyszedł pyszny, idealny na dużą blaszkę.Składniki:Ciasto jasne:3 szklanki krupczatki3 łyżki cukruop. cukru waniliowego4 żółtkałyżka mleka250 g masłałyżeczka proszku do pieczeniaCiasto ciemne:1.5 szklanki krupczatki2 łyżki kakao2 żółtka125 g masłałyżka mlekaPianka:6 białek3 łyżki pudrułyżka soku z cytrynyDżem:słoik dżemu wiśniowego3 łyżki likieru migdałowegoWykonanie:Ciasto jasne:Krupczatkę... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Moje pyszne gotowanie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję