Bigos z kiszonej kapusty.
Bigos z kiszonej kapusty.
Przepis na : obiad
Składniki: 1,5 kg kiszonej kapusty 2 kiełbasy podwawelskie 400 g mięsa wieprzowego z łopatki 8 ziarenek ziela angielskiego 5-6 liści laurowych 3 suszone śliwki przyprawa do bigosu, sól, pieprz 2 cebule 220 g przecieru pomidorowego Kapustę przepłukać pokroić i wrzucić do garnka, dolać wody tak aby była do 3/4 poziomu kapusty, wrzucić ziele angielskie, liście laurowe oraz śliwki - gotować do miękkości kapusty. Mięso(płuczemy) oraz kiełbasę kroimy w kostkę. Cebulę w półksiężyce. Mięso podsmażamy na odrobinie oleju ... czytaj dalej...
Polecają przepis

Czytaj dalej na blogu Moje-pitraszenie
Autor
Cath
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
kapustą, mięso, kiełbasa, zupa pomidorowa, śliwka, bigos, słoik, kapusta kiszona, wieprzowina, obiad, kiełbasa w słoikach, mięso na obiad
Inne przepisy z Moje-pitraszenie
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję