Pasternak, warzywo zapomniane a przecież nasze bacie jadały go na co dzień. Jest to warzywo z rodziny selerowatych o bardzo delikatnym smaku. Korzeń pasternaku zawiera dużo białka, skrobię, pektyny i dużo witaminy C. Jedzmy zatem pasternak dla zdrowia i urody. Można go nabyć teraz w marketach i na straganach. Zupa jest delikatna w smaku z aromatem przypraw a dodatek kiełków i komosy nadaje jej charakteru. Zupa krem z pasternaku z komosą ryżową. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ..... czytaj dalej...
Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...Gotuje bo lubię, pieke bo kocham to robić i bawie sie tym doskonale.Zapraszam do odwiedzania mojego bloga Moje Małe Czarowanie.