Taka szynka pieczona z kością to zawsze kojarzy mi się z babcią i jej kuchnią. Taki kawał mięcha upieczony z kością to i smak inny i bardziej soczyste mięso. Dlatego jeśli uda się Wam zakupić taki ładny kawał mięsa z kością to poczujecie znaczną różnicę w konsumpcji. Najpierw jednak mięso zamarynowałam aby potem w niedużej temperaturze piec powoli a potem zajadać pyszne mięso. Takie mięso można użyć potem do sałatek czy z pieczonymi ziemniakami i surówką. Na kanapce z pysznym sosem też będzie wspaniale. Szynk... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Gotuje bo lubię, pieke bo kocham to robić i bawie sie tym doskonale.Zapraszam do odwiedzania mojego bloga Moje Małe Czarowanie.