Shatta to niezbędny element palestyńskiego stołu. Gospodynie mają ją w kuchni zawsze i dodają do czego się da. Shatta ożywia dania tłuszczowe, a łagodnym nadaje smaku, dlatego warto zawsze mieć jakiś słoik w lodówce. Przepis na shattę pochodzi z książki Samiego Tamimi i Tary Wigley "Palestyna". Shatta. CZYTAJ DALEJ
Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.
Czytaj dalej...Owoce cytrusowe dzięki skutecznemu wypełnianiu naszego żołądka i sprawiając, że chcemy mniej jeść powodują, że dzięki diecie opierającej się na grejpfrutach możemy schudnąć aż 4 kg w 2 tygodnie!
Czytaj dalej...Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...Gotuje bo lubię, pieke bo kocham to robić i bawie sie tym doskonale.Zapraszam do odwiedzania mojego bloga Moje Małe Czarowanie.