Uwielbiam buraki a stanowczo za rzadko je używam w kuchni. Mają mnóstwo witamin, błonnika i zdrowych składników, warto je zajadać. Tym razem upiekłam buraki aby potem zrobić z nich pyszną sałatkę. Miałam długie buraki czerwone, jeśli macie kuliste weźcie 3 średnie buraczki. Sałatka buraczkowo - ogórkowa. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ..... czytaj dalej...
Tarte buraczki na zimę do słoików to obowiązkowy twór z buraków w naszej piwnicy. Można je podawać jako dodatek do obiadu, od razu ze słoika.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Gotuje bo lubię, pieke bo kocham to robić i bawie sie tym doskonale.Zapraszam do odwiedzania mojego bloga Moje Małe Czarowanie.