Pieczona dynia piżmowa i czerwona cebula z tahini i za'atarem

Pieczona dynia piżmowa i czerwona cebula z tahini i za'atarem

Pieczona dynia piżmowa i czerwona cebula z tahini i za'atarem

Danie według pomysłu Yotama Ottolenghi z książki "Jerozolima". Powiem tak: nie jadłam dawno nic tak przepysznego jak to danie. Smaki i aromaty się przenikają i są tak wyważone że aż nieprawdopodobne. Pastę tahini jasn ą można zrobić samemu lub zakupić w sklepie. Polecam wypróbujcie koniecznie. Ps. karmelizowana cebula czerwona smakuje obłędnie. Dynia pieczona wg Yotana Ottolenhgi. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ..... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Moje Małe Czarowanie

Warto przeczytać

Skuteczne domowe syropy na przeziębienie

Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.

Czytaj dalej...

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Dieta Pegan - na czym polega?

Dieta Pegan inaczej Paleo-Vegan powstała z połączenia wegańskich zwyczajów i diety paleo, która opiera się na jedzeniu mięsa i ryb. Na czym to polega?

Czytaj dalej...

Dieta na pamięć i koncentrację

Problemy z pamięcią i koncentracją mogą wynikać w szczególności z tego co spożywamy. Podczas wzmożonego wysiłku naszego mózgu, potrzebuje on dużej ilości glukozy, gdyż podczas nauki pracuje on na podwyższonych obrotach.

Czytaj dalej...

Autor

DoowaDoowa

Gotuje bo lubię, pieke bo kocham to robić i bawie sie tym doskonale.Zapraszam do odwiedzania mojego bloga Moje Małe Czarowanie.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

dynia, pasta

Inne przepisy z Moje Małe Czarowanie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.