Ośmiornica jest bardzo popularnym na Bałkanach składnikiem dań wszelakich, sałatek, grilla, przekąsek i dań głównych. Aby była krucha i soczysta wystarczy taką świeżą, zaraz złowioną zamrozić. Mięso staje się wówczas miękkie i kruche. Polecam dania z ośmiornicy, mięso jest pyszne i ma mnóstwo nienasyconych kwasów tłuszczowych omega 3 których tak potrzebuje nasz organizm. Dziś przedstawiam danie kuchni chorwackiej. Ośmiornica z warzywami. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ..... czytaj dalej...
Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.
Czytaj dalej...Gotuje bo lubię, pieke bo kocham to robić i bawie sie tym doskonale.Zapraszam do odwiedzania mojego bloga Moje Małe Czarowanie.