Jest tu sporo cukru więc postanowiłam wykorzystać do zrobienia nalewki cukier trzcinowy. Moja nalewka ma dzięki temu kolor herbaciany a nie jak przystało na Limocello żółty. Eksperyment jednak się udał i nalewka ma głęboki cytrynowy smak i aromat. Limoncello należy podawać mocno schłodzone, wtedy uwalnia najwięcej smaku i aromatu. Polecam do wypróbowania. Nalewka cytrynowa Limoncello. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ..... czytaj dalej...
Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.
Czytaj dalej...Owoce cytrusowe dzięki skutecznemu wypełnianiu naszego żołądka i sprawiając, że chcemy mniej jeść powodują, że dzięki diecie opierającej się na grejpfrutach możemy schudnąć aż 4 kg w 2 tygodnie!
Czytaj dalej...Gotuje bo lubię, pieke bo kocham to robić i bawie sie tym doskonale.Zapraszam do odwiedzania mojego bloga Moje Małe Czarowanie.