Przepis na danie pochodzi z książki Samiego Tamimi i Sary Wigley "Palestyna". Co to jest musakhan? otóż jest to narodowe danie palestyńskie. Tradycyjne musakhan przyrządzane jest w październiku lub listopadzie, w okresie tłoczenia oliwy, by uczcić zbiory i ocenić jakość nowej oliwy. W oryginale jest kurczak cały albo piersi a ja użyłam pałek kurczakowych i wyszło znakomicie. Polecam do wypróbowania. Musakhan z kurczaka. CZYTAJ DALEJ
Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.
Czytaj dalej...Gotuje bo lubię, pieke bo kocham to robić i bawie sie tym doskonale.Zapraszam do odwiedzania mojego bloga Moje Małe Czarowanie.