Chodziły za mną, chodziły i w końcu są. Nie ma z nimi prawie żadnej pracy ale dzień wcześniej należy ugotować i przecisnąć przez praskę ziemniaki aby były dobrze wystudzone, potem to już szybciutko zagniatamy, nadziewamy i zajadamy. Polecam gorąco pyszny obiad. Do knedli podałam konfiturę z truskawek oraz usmażone na maśle listki szałwii i to był znakomity pomysł, spróbujcie. Knedle truskawkowe z masłem szałwiowym i konfiturą truskawkową. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ..... czytaj dalej...
Jest to popularna potrawa szczególnie na Pomorzu i Kaszubach, co nie znaczy, że gości ona na stołach w całej Polsce.
Czytaj dalej...Znana wszystkim truskawka, a właściwie poziomka truskawka, to uzyskany ponad 300 lat temu na dworze francuskim mieszaniec dwóch gatunków poziomki.
Czytaj dalej...Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...Gotuje bo lubię, pieke bo kocham to robić i bawie sie tym doskonale.Zapraszam do odwiedzania mojego bloga Moje Małe Czarowanie.