Przepis na : śniadanie
Shimeji to nazwa grzybów japońskich, coraz bardziej popularnych w Polsce. W środowisku naturalnym rosną na pniach drzew, najczęściej buków stąd też ich nazwa, grzyby bukowe. Mają właściwości lecznicze ale tylko po ugotowaniu. Są w dwóch kolorach brązowe i białe. Jajecznica z tymi grzybami to niebo w gębie. Grzyby mają bowiem orzechowy smak i dzięki temu jajecznica jest jeszcze pyszniejsza, polecam. Jajecznica z grzybami Shimeji. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ..... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotuje bo lubię, pieke bo kocham to robić i bawie sie tym doskonale.Zapraszam do odwiedzania mojego bloga Moje Małe Czarowanie.