
Przepis na tę pyszną potrawę pochodzi z książki "Kuchnie świata". Spieszę wyjaśnić że gjuwecz jest potrawą bułgarską, przygotowywaną w glinianym naczyniu które umożliwia długie duszenie potraw w niewysokich temperaturach. Głównym składnikiem potrawy są warzywa oraz mięso. Przepis na ten gjuwecz pochodzi Rylskiego Manastyru. Jest to bułgarski monastyr usytuowany w kotlinie masywu górskiego Riła, około 120 km na południe od Sofii. To tam gotują najpyszniejszy gjuwecz w regionie. Polecam gorąco. Gjuwecz. CZ... czytaj dalej...

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...
Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...Gotuje bo lubię, pieke bo kocham to robić i bawie sie tym doskonale.Zapraszam do odwiedzania mojego bloga Moje Małe Czarowanie.