Sorgo jest jednym z najważniejszych i najpopularniejszych zbóż na świecie. W naszym klimacie nie rośnie bo uwielbia słońce, ciepło a wręcz upał. Sorgo stanowi podstawę diety w Afryce. Czemu jednak nie zajadać sorgo u nas jak można je nabyć w każdym sklepie ze zdrowa żywnością? Sorgo trzeba jednak moczyć przed gotowaniem 12 godzin a potem to już z górki. Sorgo jest bardzo zdrowe i ma niski indeks glikemiczny. Zachęcam do zrobienia dania. Sorgo z warzywami. CZYTAJ DALEJ czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Gotuje bo lubię, pieke bo kocham to robić i bawie sie tym doskonale.Zapraszam do odwiedzania mojego bloga Moje Małe Czarowanie.