
Przepis na : deser
Chwilę temu przedstawiłam włoskie faworki chiacchiere czyli cenci [ klik ] . Dziś przedstawiam inną wersję faworków włoskich ze skórką pomarańczową i z maleńką ilością alkoholu. Faworki nacina się aby pęcherzyki powstały małe i równiutkie natomiast ja nie nacięłam ich stąd moje małe poduszeczki. Są pyszne, pachnące pomarańczą i idealnie nadają się na karnawał, tłusty czwartek czy ostatki. Zachęcam do smażenia. Cenci - włoskie faworki. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ..... czytaj dalej...

Według chrześcijańskiego kalendarza jest to ostatni czwartek przed wielkim postem, znany również pod inną nazwą „zepsuty czwartek”.
Czytaj dalej...
Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.
Czytaj dalej...
Owoce cytrusowe dzięki skutecznemu wypełnianiu naszego żołądka i sprawiając, że chcemy mniej jeść powodują, że dzięki diecie opierającej się na grejpfrutach możemy schudnąć aż 4 kg w 2 tygodnie!
Czytaj dalej...
Gotuje bo lubię, pieke bo kocham to robić i bawie sie tym doskonale.Zapraszam do odwiedzania mojego bloga Moje Małe Czarowanie.