Szakszuka

Szakszuka

Szakszuka

Aż wstyd się przyznać,ale szakszukę robiłam po raz pierwszy, na początek prostą, z samych pomidorów  papryki,ale posmakowało nam i będę kombinować z innym dodatkami. 2 pomidory malinowe średniej wielkości 2 duże jaja 1/4 czerwonej papryki ząbek czosnku  większa szczypta suszonej bazylii szczypta pieprzu ziołowego szczypta soli 3 gałązki natki pietruszki Pomidory sparzyć wrzątkiem, usunąć skórki, pokroić w drobną kostkę i posolić – zostawić na 10 minut ,aby puściły sok. Pomidory przełożyć na pateln... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Moje domowe kucharzenie

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Skuteczne domowe syropy na przeziębienie

Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.