Ravioli z kapustą i grzybami
Ravioli z kapustą i grzybami
Ravioli ..u mnie z kapustą i grzybami ..córka akurat takie najbardziej lubi...no i niestety brak zdjęcia z efektu końcowego.. 2,5 szkl.mąki 1 szkl. gorącej wody sól dowolne nadzienie [ u mnie kapusta z grzybami] Mąkę wysypać na blat i dodać wody, z tym, że nie dawać całej wody za jednym razem. Zagniatać ciasto tak, aby było elastyczne, nie może być zbyt suche, ale też nie może być lepkie. Zawinąć w folię spożywczą i odłożyć na 15 minut. Ciasto rozwałkować na cienkie placki wielkości zbliżonej do pierogomanii.Jeden... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Moje domowe kucharzenie
Autor
Bożena
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
placki, ciasto, pierogi przepis, pierogi, grzyby, kapustą, ravioli, pierogi z kapusta i grzybami, pierogi przepis ciasto, ciasto na pierogi
Inne przepisy z Moje domowe kucharzenie
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję