Makaron domowy

Makaron domowy

Makaron domowy

Dawno nie robiłam takiego swojskiego makaronu,no i zrobiłam.Jedna porcja taki cieńszy , a druga porcja troszkę grubszy.Oczywiście, można zrobić taki jak nam pasuje.Przepis gdzieś z netu-pierwszy raz chodziłam ciasto w lodówce. 200 g mąki tortowej  2 jajka  szczypta soli 1 łyżka oleju woda [ ewentualnie] Mąkę wysypać na blat, zrobić dołeczek i wlać roztrzepane jajka i szczyptę soli.Wyrobić ciasto. W razie potrzeby podsypać  lekko mąką lub wlać odrobinę wody.Odstawić do lodówki na około godzin... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Moje domowe kucharzenie

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.