Kopytka

Kopytka

Kopytka

Nigdy do kopytek nie dodawałam kaszy manny i pierwszy raz ciasto przygotowywałam w thermomiksie.Super sprawa  takie urządzenie, nie trzeba gotowanych ziemniaków przeciskać przez praskę , wystarczy kilka sekund i ciasto jest gotowe.Po wyjęciu ciasta na blat dosypałam ciut mąki, ilość mąki w sumie zależy od rodzaju ziemniaków. 500 g ziemniaków ugotowanych 1 jajko 2 łyżki kaszy manny 180 g mąki pszennej 1 łyżeczka soli Przygotować garnek z osoloną wodą,  doprowadzić wodę do wrzenia.Do dzbanka thermomiksa wsyp... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Moje domowe kucharzenie

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.