Bułeczki podłużne

Bułeczki podłużne

Bułeczki podłużne

Bułeczki, takie upieczone samodzielnie w domu są najlepsze. 470 g mąki pszennej typ 500 100 g mleka 100 g ciepłej wody 40 g masła 20 g świeżych drożdży 5 g cukru 5 g soli 1 jajko Drożdże pokruszyć,dodać 50 ml letniego mleka, wsypać cukier i odstawić do wyrośnięcia. Po wyrośnięciu dodać rozczyn z drożdży do pozostałych składników a następnie wyrobić ciasto.  [Do naczynia miksującego thermomiksa wlać mleko,dodać  drożdże i cukier. Podgrzać  3  min /37 ° C/obr.2 .  Dodać resztę składni... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Moje domowe kucharzenie

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.