Ciasteczka amarantusowe z bakaliami

Ciasteczka amarantusowe z bakaliami

Ciasteczka amarantusowe z bakaliami

Przepis na : deser

Składniki: 250 g amarantusa (u mnie ziarno – szarłat) 1 szklanka mieszanki keksowej Helio 2 łyżki posiekanych orzechów włoskich 2 jajka 3 łyżki miodu 3/4 szkl sezamu białego 2 łyżki mąki żytniej razowej Ziarna amarantusa płuczemy, gotujemy w wodzie przez 15 minut. Odsączamy. Umieszczamy ziarna amarantusa w misce, dodajemy pozostałe składniki. Mieszamy. Pieczemy w piekarniku w temperaturze 200 stopni przez 15 minut.     Artykuł Ciasteczka amarantusowe z bakaliami pochodzi z serwisu Moja Qchn... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu MojaQchnia.pl

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.