Przepis na : śniadanie
Piękną cukinię kupiłam kilka dni temu. Nie za duża, chrupiąca i skórka nie za gruba. Idealna nawet na surowo! Dzisiaj wykorzystałam to warzywo do porannego śniadania z jajkiem. Powstał puszysty, żółciutki omlet z cukinią, która po upieczeniu pozostała chrupiąca i soczysta. Zapiekany omlet z cukinią i czosnkiem / 2 porcje Składniki: 1/3 cukinii 3 jajka 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka posiekanej natki z pietruszki sól do smaku masło do wysmarowania formy Przygotowanie: Cukinię myjemy. Osuszamy. Kroimy na półp... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Mistrzyni kuchni 2010 w dwutygodniku "Przyjaciółka" blogerka kulinarna, miłośniczka wszystkiego co włoskie, a zwłaszcza jedzenia!