Przepis na : obiad
To już kolejny pomysł na ciepłe, zimowe, nie tylko weekendowe śniadanie z jajkiem w roli głównej. Ostatnio przygotowałam jajka zapiekane z soczewicą , a dzisiaj kolejny przepis. Połączyłam drobnolistny szpinak baby z jajkami, czosnkiem i wyrazistym w smaku grana padano. Całość posypałam czarnuszką, która doskonale pasuje do dań z jajek. To bardzo syte śniadanie, bo porcja zawiera dwa jajka, z powodzeniem rozgrzeje w zimowe poranki! Jajka zapiekane ze szpinakiem i grana padano Składniki: 2 jajka 1 łyżeczka ... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Mistrzyni kuchni 2010 w dwutygodniku "Przyjaciółka" blogerka kulinarna, miłośniczka wszystkiego co włoskie, a zwłaszcza jedzenia!