Przepis na : obiad
To już kolejny pomysł na ciepłe, zimowe, nie tylko weekendowe śniadanie z jajkiem w roli głównej. Ostatnio przygotowałam jajka zapiekane z soczewicą , a dzisiaj kolejny przepis. Połączyłam drobnolistny szpinak baby z jajkami, czosnkiem i wyrazistym w smaku grana padano. Całość posypałam czarnuszką, która doskonale pasuje do dań z jajek. To bardzo syte śniadanie, bo porcja zawiera dwa jajka, z powodzeniem rozgrzeje w zimowe poranki! Jajka zapiekane ze szpinakiem i grana padano Składniki: 2 jajka 1 łyżeczka ... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Mistrzyni kuchni 2010 w dwutygodniku "Przyjaciółka" blogerka kulinarna, miłośniczka wszystkiego co włoskie, a zwłaszcza jedzenia!