Cześć ! W czwartek – 21 kwietnia – miałam przyjemność uczestniczyć w konferencji podsumowującej projekt „ Kampania na rzecz ochrony różnorodności biologicznej mórz i oceanów ”, połączonej z warsztatami kulinarnymi pod okiem Grzesia Łapanowskiego. Spotkanie odbyło się w Food lab studio przy ulicy Racjonalizacji 5 w Warszawie. Byłam tam po raz pierwszy i muszę przyznać, że miejsce to zrobiło na mnie wrażenie. Ogromna przestrzeń, świetny wystrój, ogromna (wymarzona) biblioteczka z ciekawymi książkowymi tytuł... czytaj dalej...
Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Jest to dieta opracowana przez dr Lorena Cordaina, według danych statystycznych jedna z najpopularniejszych na tą chwilę.
Czytaj dalej...