Przepis na : obiad
WIELKANOCNY BARSZCZ BIAŁY wg. MAGDY GESSLER Wspaniały, pachnący wędzonką barszcz biały, który przygotowałam wg. przepisu Pani Magdy Gessler. Podstawowy przepis wzbogaciłam o dodatek ziela ang. liści laurowych oraz pieprzu ziołowego. Do gotującego się wywaru wrzuciłam porcję włoszczyzny, która moim skromnym zdaniem dodatkowo wzbogaciła smak barszczu. Moi Drodzy, mam wielką nadzieję, że przepis na wielkanocny barszcz biały spodoba się Wam. Polecam SKŁADNIKI: 1-1 i 1/2 litra wywaru mięsnego 200g wę... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...