
Przepis na : obiad
ŁOSOŚ PIECZONY W MIODZIE, CYTRYNIE I KOPERKU SKŁADNIKI Łosoś: 600–700 g filetu z łososia (skóra może być) 2 łyżki miodu 1 łyżka oliwy sok z ½ cytryny 1 łyżeczka startej skórki z cytryny 1 pełna łyżka koperku (świeżego lub mrożonego) sól i pieprz Ziemniaki pieczone: 800 g małych ziemniaków 1 łyżka oliwy ½ łyżeczki soli szczypta pieprzu szczypta czosnku granulowanego szczypta gałki muszkatołowej Sałatka z ogórka i jabłka: 1 duży ogórek 1 jabłko 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżeczka soku z cytryny szcz... czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Poniżej znajdziecie zestawienie pysznych sałatek na Święta. 12 prostych i smacznych przepisów na sałatki wigilijne oraz na kolejne dni świąt.
Czytaj dalej...
Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...
Ostatnimi czasy w telewizji pojawia się co raz więcej programów kulinarnych. Jednym z moich ulubionych jest „Ewa gotuje”, w którym główną rolę odgrywa sama Ewa Wachowicz.
Czytaj dalej...