
Tradycyjny biały barszcz . Przepis, składniki, przyprawy i przygotowanie białego barszczu na Wielkanoc krok po kroku. Pyszna i tradycyjna zupa na Wielkanoc - oto domowy, czysty barszcz biały gotowany na jarskim rosole i wywarze z grzybów. Barszcz doprawiony majerankiem i roztartym z solą czosnkiem, zabielany śmietaną. Aromatyczny, świąteczny barszcz, który podaję z jajkami na twardo oraz wędliną, pieczonym, gotowanym albo duszonym mięsem. Do barszczu można podać biały ser i pieczywo. P... czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...