Składniki: 2,5 szklanki mąki 3/4 szklanki cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 280 ml maślanki 2 jajka 120 g roztopionego masła 200 g truskawek Kruszonka 100 g mąki krupczatki - ja dałam 20 g mąki krupczatki i 80 g mąki tortowej 50 g cukru 50 g masła W jednej misce wymieszać składniki suche tj. mąkę, cukier i proszek do pieczenia. W drugiej składniki mokre maślankę, jajka i masło. Do składników suchych wlewamy mokre i pieczemy tylko do połączenia składników. Dodajemy truskawki. Wykładamy ciasto do 3/4 wysokości p... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Znana wszystkim truskawka, a właściwie poziomka truskawka, to uzyskany ponad 300 lat temu na dworze francuskim mieszaniec dwóch gatunków poziomki.
Czytaj dalej...