To idealna propozycja na lato :) Dodatek mięty i soku z cytryny powoduje, iż koktajl ten jest bardzo orzeźwiający. Żeby zapewnić sobie jeszcze trochę ochłodzenia proponuje dodać kostki lodu. Składniki na 2 porcje: 150 g truskawek spory kawałek arbuza (ok. 400-500 g ważone ze skórą) kilka listków mięty 1 łyżka soku z cytryny kostki lodu (opcjonalnie) Truskawki odszypułkować. Arbuza pozbawić pestek i skóry. Wycisnąć sok z cytryny. Wszystkie składniki umieścić w blenderze kielichowym i zblendować. Smacznego! ... czytaj dalej...
Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.
Czytaj dalej...Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Znana wszystkim truskawka, a właściwie poziomka truskawka, to uzyskany ponad 300 lat temu na dworze francuskim mieszaniec dwóch gatunków poziomki.
Czytaj dalej...