Ciecierzyca dotąd rzadko gościła w naszym menu. Myślę, że jednak po tym daniu się to zmieni. Proste i szybkie (o ile mamy wcześniej ugotowaną ciecierzycę). Podałam je z ryżem, ale doskonale sprawdzi się też z kuskusem czy komosa ryżową. Ciecierzyca jest bogata w białko . Ponadto obniża poziom "złego" cholesterolu. Dzięki zawartości potasu obniża także ciśnienie krwi. Ponadto ciecierzyca dzięki zawartości żelaza zapobiega anemii. Zawarty w ciecierzycy błonnik wydłuża czas żucia pokarmu,... czytaj dalej...
Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.
Czytaj dalej...