Masło klarowane to jeden z lepszych tłuszczów do smażenia i pieczenia, jak również składnik kremów. Nadaje potrawom wyjątkowy, intensywny maślany smak i aromat. Niezbędny w kuchni każdego ketoholika. 😀 Artykuł Masło klarowane – jak zrobić? pochodzi z serwisu Dieta ketogeniczna, Paleo i LowCarb - sposób na zdrowie . czytaj dalej...
Zasmażka jest podstawą wszelkich sosów, zup lub też do szparagów czy fasolki szparagowej. Często się ją stosuje nie tyle by zagęścić jakieś danie ale też by wzbogacić jego smak. Często pojawiają się problemy z zasmażką.
Czytaj dalej...Jeżeli masz dodatkowe kilogramy w postaci tkanki tłuszczowej i ćwiczysz, a nie możesz ich spalić to może coś jest nie tak w diecie.
Czytaj dalej...Jestem pasjonatką zdrowego stylu życia. Aby dbać o zdrowie, dobre samopoczucie oraz urodę stosuję dietę Paleo w wersji ketogenicznej oraz naturalne sposoby pielęgnacji. Ponoć moje przepisy bywają użyteczne, więc chętnie dzielę się nimi ze światem. Zapraszam do zapoznania się z nimi!