Klasyczna szarlotka na półkruchym spodzie

Klasyczna szarlotka na półkruchym spodzie

Klasyczna szarlotka na półkruchym spodzie

Dzisiaj bez szaleństw. Klasyk nad klasyki. Zwykła a jakże niezwykła, szarlotka vel jabłecznik na półkruchym cieście. Bez pianki/bezy, bez innych wodotrysków. Kwintesencja jabłek z domieszką cynamonu, dla chętnych z dodatkiem rodzynek i całość okryta ciastem. Takie ciacho, jakie serwowała Wam kiedyś babcia, czy można czasem spotkać w tradycyjnych cukierniach. Pięknie pachnie w czasie pieczenia, mąż wyjada to ciasto wprost z blachy, jeszcze ciepłe. Jeśli lubicie szarlotkę z lodami, to również się tutaj sprawd... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Mieszam w Garnku

Warto przeczytać

Dieta jabłkowa

Niezdrowe jedzenie pozostawia w naszym organizmie szkodliwe substancje. Wtedy warto sięgnąć po jabłka!

Czytaj dalej...

Autor

mieszamWGarnku

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, tarta, szarlotka, bułki, ciasta z jabłkami, jabłka prażone, ciasto na niedziele, ciasto drożdżowe, ciasta drozdzowe, dania obiadowe, deser, drożdżowe, jabłecznik, przetwory, zupa, desery, słoik, jabłka, jabłka pieczone, tarta z jabłkami, szarlotka z jabłkami, ciasta z masa, łatwe ciasto, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, bez pieczenia, drugie danie, tarta na słodko, szybkie ciasto, szybkie ciasto bez pieczenia

Inne przepisy z Mieszam w Garnku

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.