Hummus – pasta z ciecierzycy, przepis klasyczny
Hummus – pasta z ciecierzycy, przepis klasyczny
Hummus po raz pierwszy kupiłam dobrych parę lat temu na targu regionalnym. Świeżutki, robiony na oczach klienta. Ta pasta z ciecierzycy jest świetnym smarowidłem do chleba czy może stanowić dip do warzyw czy czipsów. My lubimy ją wcinać, maczając w niej chleb pszenny lub jakąś bułę. Dobrze doprawiona, nie musi odrzucać od siebie nawet tych, którzy alergicznie reagują na słowa „warzywna”, „jarzynowa”, „wegetariańska” Jej smak w dużej mierze zależy od dodatków, z którymi wa... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Mieszam w Garnku
Autor
mieszamWGarnku
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
pasty, pasta, ciekawe przepisy, chleb, chilli, dipy, buraki, deser, desery, dania obiadowe, zupa, ciasto, przetwory, suszone pomidory, chleb mieszany, ciasta z masa, ciasto na zimno, bez pieczenia, ciasto z orzechami, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, zupa jarzynowa, zupa warzywna
Inne przepisy z Mieszam w Garnku
Dodaj komentarz