Faworki – chrusty przepis II

Faworki – chrusty przepis II

Faworki – chrusty przepis II

Do jedzenia faworków, zwanych szczególnie tutaj, na południu Polski chrustem, nie trzeba nikogo chyba namawiać. To charakterystyczne danie dla okresu karnawału, szczególnie lubiane w ostatki czy Tłusty Czwartek. Tym razem przepis zaczerpnięty od Doroty z Mojewypieki . Faworki wychodzą z niego bardzo dobre, kruche, chociaż jednak preferuję te z przepisu na faworki mojej mamy Może to tylko kwestia sentymentu, chociaż tym też nic nie brakuje. Oczywiście, obowiązkowo faworki muszę być posypane sporą ilością cuk... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Mieszam w Garnku

Warto przeczytać

15 najlepszych przepisów na Tłusty Czwartek

Według chrześcijańskiego kalendarza jest to ostatni czwartek przed wielkim postem, znany również pod inną nazwą „zepsuty czwartek”.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję