Obiad, w którym wykorzystałam dobroci przywiezione z urlopu. Oscypek z 80% zawartością mleka owczego zakupiony w Muzeum Oscypka w Zakopanem oraz pesto z czosnku niedźwiedziego wypatrzone na Targu Pietruszkowym w Krakowie, świetnie smakowały z tuńczykiem dobrej jakości i pieczonymi ziemniakami. Przygotowywałam ten obiad dwa dni z rzędu, bo za pierwszym razem nie zdążyłam zrobić zdjęć, a stwierdziłam, że warto podzielić się przepisem :) 3 duże ziemniaki puszka tuńczyka 2 łyżki pesto z czosnku niedźwiedziego 2... czytaj dalej...
Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...