Kotleciki jaglane pojawiają się u nas na obiad, dosyć często. Lubię eksperymentować dodając do nich np. odrobinę soczewicy, puree z buraków, lub jak w tym przypadku szpinak. Kotleciki podałam z soczystą surówką z mojej ulubionej czerwonej kapusty, lekko kwaśnego jabłka i słodkiej żurawiny. 100 g kaszy jaglanej Risana 70 g bułki tartej 70 g szpinaku łyżka oliwy łyżka soku z cytryny kilka listków bazylii spora szczypta soli i pieprzu łyżka oleju do posmarowania surówka: kapusta czerwona (kawałek wielkości jabłka... czytaj dalej...
Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Można rzec, że jest to najpopularniejsze danie polskiej kuchni, lecz nie każdy potrafi go przyrządzić tak by zapierał dech w piersiach.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...