Precle z posypką migdałową

Precle z posypką migdałową

Precle z posypką migdałową

Precel to pieczone ciasto drożdżowe uformowane w dowolny kształt, najczęściej z węzłem w środku, posypane posypką. Jako posypki użyć można ziaren, przypraw czy soli. Precle smakują dobrze zarówno ze słodką jak i z wytrawną posypką. Ja tym zdecydowałam się na zrobienie precli z posypką z drobno siekanych migdałów . Po raz pierwszy tego typu precle jadłam dawno temu w Anglii. Bardzo mi posmakowały i od tamtego czasu robię je u siebie w domu często. Migdały nadają preclom lekko słodkiego smaku, który mi osobiście bar... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu MeCooks

Warto przeczytać

Dieta 1000 kalorii

Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję