Precle z posypką migdałową
Precle z posypką migdałową
Precel to pieczone ciasto drożdżowe uformowane w dowolny kształt, najczęściej z węzłem w środku, posypane posypką. Jako posypki użyć można ziaren, przypraw czy soli. Precle smakują dobrze zarówno ze słodką jak i z wytrawną posypką. Ja tym zdecydowałam się na zrobienie precli z posypką z drobno siekanych migdałów . Po raz pierwszy tego typu precle jadłam dawno temu w Anglii. Bardzo mi posmakowały i od tamtego czasu robię je u siebie w domu często. Migdały nadają preclom lekko słodkiego smaku, który mi osobiście bar... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu MeCooks
Warto przeczytać

Dieta 1000 kalorii
Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.
Czytaj dalej...Autor
mecooks
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
ciasto, mielone, ciasto drożdżowe, zupa, mak, przekąski, pasty, pasta, ciasto z makiem, ciasto słonecznikowe
Inne przepisy z MeCooks
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję