Przepis na : obiad
Polenta czyli mąka bądź kasza kukurydziana , która wywodzi się z Włoch, gdzie to cieszy się dużą popularnością. Po ugotowaniu można ją podać na ciepło jako na przykład dodatek do dań obiadowych , bądź przygotować z niej frytki lub zapiec ją po wystudzeniu. Opcji jest zatem kilka. Polenta z kiełbasą to danie, które jest popularne w kuchni włoskiej. Spotkałam się z nim jednak także w kuchni węgierskiej oraz rumuńskiej. Danie to składa się z dwóch głównych elementów, którymi są kremowa polenta oraz kiełbasa. Ni... czytaj dalej...
Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.
Czytaj dalej...Pizza jest to potrawa z kuchni włoskiej, zwyczajowo używa się ciasta drożdżowego, smaruje sosem pomidorowym i sypie się tartą mozzarellą i ziołami, całość następnie piecze się w nagrzanym mocno piecu.
Czytaj dalej...