Drożdżówki z rabarbarem i budyniem

Drożdżówki z rabarbarem i budyniem

Drożdżówki z rabarbarem i budyniem

Przepis na : śniadanie

Pamiętam z dzieciństwa, jak z ogromną przyjemnością zajadałam się surowymi łodygami rabarbaru obtoczonymi w cukrze. Co prawda, nawet obtoczony cukrem rabarbar zachowywał swój charakterystyczny, intensywnie kwaśny smak, jednak mimo to smakował naprawdę pysznie. Rabarbar to roślina o wyrazistym, kwaskowatym smaku , wykorzystywana zarówno do dań na słodko, jak i do potraw wytrawnych. Sezon na świeży rabarbar przypada raz w roku — w maju — i to właśnie wtedy na wielu stołach królują różnego rodzaju ciasta z ra... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu MeCooks

Warto przeczytać

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.