Kurczak pieczony z czterdziestoma ząbkami czosnku
Kurczak pieczony z czterdziestoma ząbkami czosnku
Czosnek. Dawniej uwielbiany, potem niechętnie stosowany, dzisiaj znowu w kuchni stanowi bazę wielu potraw. W średniowiecznej Europie czosnek był codziennym elementem pożywienia i nikt nie uważał jego zapachu za co najmniej niestosowny. Podobno król Francji, Henryk IV, miał "oddech, który powaliłby wołu z odległości dwudziestu kroków". Niestety już kilkadziesiąt lat później czosnek zaczęto postrzegać jako pożywienie biedoty i wieśniaków, niegodne wybrednego podniebienia wyższych klas. Na ... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Marder&Marder Manufacture
Autor
Matka Teresa
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
kurczak, placki, zdrowe, zdrowe przepisy, chleb, miód, warzywa, przetwory, kurczak pieczony, placki ziemniaczane, kurczak z czosnkiem, ziemniak, pieczywo, francuskie, sosy, ziemniaki, mięso, czosnek w ziołach, dania z kurczakiem, potrawy z kurczaka, sos do kurczaka, mięsa pieczone, pieczone ziemniaki z czosnkiem, pieczone ziemniaki, placki z kurczaka, bez pieczenia, placki ziemniaczane z kurczakiem, kurczak w miodzie, warzywa z kurczakiem, kurczak z warzywami
Inne przepisy z Marder&Marder Manufacture
Dodaj komentarz