Wariacje na temat nowalijek...tym razem próbuje do tarty ciasto drożdżowe SKŁADNIKI Ciasto: 200 g mąki 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka miałkiego cukru 10 g świeżych drożdży lub 5 g suszonych 1 jajko 2 łyżki oliwy z oliwek Nadzienie: pęczek botwinki 200 g sera białego 100g sera Gorgonzolla 1 jajko 1 łyżka śmietany sól morska i świeżo zmielony czarny pieprz, 1 ząbek czosnku, świeży koperek Do miski przesiać mąkę, sól i cukier, w środku zrobić wgłębienie. W miseczce rozrobić drożdże w 60 ml ciepłej w... czytaj dalej...
Gotowanie sprawia mi ogromną przyjemność i frajdę. Uwielbiam eksperymentować i próbować nowych smaków. Pierogi to mój konik! Moim testerem i pomocnikiem jest mój mąż Wojcioszek. Na blogu będą prezentowane również jego wypieki- w tym jest o wiele lepszy ode mnie:D