Optymalna ilość białka w diecie redukcyjnej to kluczowy aspekt, który może znacząco wpłynąć na efektywność procesu odchudzania. Nie bez powodu eksperci zalecają, aby osoby dążące do utraty masy ciała zwiększyły spożycie białka do 1,5 g na kilogram masy ciała, a w przypadku aktywnych sportowców nawet do 2 g. Białko nie tylko wspomaga zachowanie masy mięśniowej, ale również przyczynia się do uczucia sytości, hamując apetyt i wspierając w ten sposób redukcję tkanki tłuszczowej. Warto zatem zastanowić się, jakie... czytaj dalej...
Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...W przypadku gdy masz grupę krwi 0, doskonale trawisz mięso i ryby. Produkty z którymi masz problem to z pewnością wszelkie zboża, gdyż zakłócają Twoją przemianę materii.
Czytaj dalej...Osoby z grupą krwi B z pewnością nie wysiedzą w jednym miejscu i śmiało można je nazwać „obieżyświatem”. Lubią podróżować, a w szczególności nowe wyzwania.
Czytaj dalej...Spożywanie produktów, które są szczególne istotne dla danej grupy krwi pomaga oczyszczać organizm z toksyn, które mogą być gromadzone w tkance tłuszczowej.
Czytaj dalej...