Jabłka wydrążane, w syropie
Jabłka wydrążane, w syropie
Zawsze wśród owoców są te dorodne i te drobniutkie, co nie znaczy, że gorsze.One też mają swoje zastosowanie.Możemy je wykorzystać do ciasta.Trzeba je tylko odpowiednio przygotować.Małe jabłuszka obieramy, wydrążamy gniazda nasienne, układamy do słoików i zalewamysyropem:-3 litry wody-3 szklanki cukru-1 łyżka kwasku cytrynowego Wodę z cukrem zagotowujemy, wsypujemy kwasek.Zalewamy jabłka w słoikach, zakręcamy, wstawiamy do garnka z wodą wypełniającą garnekdo 3/4 wysokości słoików i go... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Maminek kulinarny
Autor
Maminek
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
jabłka, słoik, ciasto, syrop, cytryna, przetwory, ciasta z jabłkami, ciasto cytrynowe
Inne przepisy z Maminek kulinarny
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję