Zakwas żytni. Zakwas dla początkujących.
Zakwas żytni. Zakwas dla początkujących.
Chleby na zakwasie to "inna bajka". Dzikie drożdże czynią cuda z kubkami smakowymi, uwierzcie. Chlebek dobrze wypieczony ma genialnie chrupiącą skórkę, zwarty, sprężysty miąższ i smakuje wybornie nawet z samym masłem. Do przygotowania zakwasu żytniego najlepsza będzie mąka żytnia typ 2000 przynajmniej na początku przygody z tworzeniem zakwasu, gdyż lepiej się zakwasza. Ja użyłam mąki Gdańskie Młyny. Potrzebny będzie również wyparzony słoik, wysoki, litrowy i gaza, bądź kawałek folii aluminiowej. Ja przykryw... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu MamaOskarka
Autor
Wioleta g-a
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
słoik, chleb, chleb na zakwasie, ciasto, ciasto naleśnikowe, chleb na drożdżach , chleb mieszany, lekkie ciasto
Inne przepisy z MamaOskarka
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję