Przepis na : obiad
Według mnie jeden z najlepszych letnich dodatków do obiadu.Doskonale pasuje do młodych ziemniaczków z koperkiem :). SKŁADNIKI 5 ogórków gruntowych śmietana 12% posiekany koperek sól ziołowa WYKONANIE Ogórki obieramy ze skórki i kroimy na plasterki.Następnie plasterki wykładamy na sitko solimy,przykrywamy i odstawiamy na 30 min.aż ogórki puszczą sok. Po upływie czasu,ogórki wrzucamy do miseczki,dodajemy śmietanę i pokrojony koperek.Dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku solą ziołową.Wstawiamy do lodówki i podajemy do... czytaj dalej...
Większość ludzi ślepo wierzy w mity gdzieś tam zasłyszane, a nie skupia się nad ich sensem. Postaramy się odpowiedzieć jak to jest z ogórkiem i pomidorem, łączyć czy nie?
Czytaj dalej...pozytywnie zakręcona mama miłośniczka zdrowej kuchni ,uwielbiam przyrodę i podróże.Ostatnio odkryłam swoją nową pasję - szydełkowanie :)