
Tym przepisem zaczynam tegoroczną serię wpisów Wielkanocnych. Galaretka z kurczakiem jest delikatna i pyszna. Mnie ta wersja smakuje najbardziej i też zagości na stole Wielkanocnym. Składniki :* kurczak około 1,6 kg * włoszczyzna* 2 jajka Farmio ugotowane na twardo * świeże zioła np bazylia, rzeżucha* czarny pieprz świeżo mielony * 4 łyżki żelatyny Przygotowanie : Kurczaka ugotować razem z włoszczyzną. Oddzielić od kości, pokroić. Rosół przecedzić przez gazę, odlać 2 litry... czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...