Nie może ich zabraknąć na świątecznych stołach. Te domowe są najlepsze. U nas w tym roku wędzone były szynki, boczek i karkówka. Czas wędzenia to około 7 godzin, niestety nie byłam przy tym obecna, ale już spróbowałam i smakują rewelacyjnie. Składniki :* kg szynki bez kości* siatka wędliniarska * 1,5 kg karkówki bez kości* kg boczku surowego * sól Przygotowanie :Mięso dobrze natrzeć solą na dzień przed planowanym wędzeniem. Szynkę włożyć do siatki. Wszystkie kawałki mięsa zawiesić na druci... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...