Kurczak po seczuańsku / Szechuan Chicken Dziś zapraszam na obiad wszystkich fanów kuchni azjatyckiej. Kurczak po seczuańsku to fantastyczny pomysł na szybkie, zdrowe danie. Nie jest to oczywiście oryginalny przepis przywieziony prosto z Chin, raczej moja interpretacja tego zyskującego popularność dania. Kurczak po chińsku oblepiony pikantnym sosem z papryką i olejem sezamowym to potrawa do przygotowania w kilka chwil. Wystarczy tylko szybko usmażyć warzywa i mięso na dużym ogniu, a następnie całość zalać mi... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...