W sobotnie popołudnie oddałam oddałam władzę w lawendowej kuchni mojemu Mężowi;) I takie cuda mogliśmy jeść na dzisiejszą kolację;) Pychota! Jajecznica z pomidorkami koktajlowymi Składniki: dwie małe gałązki pomidorków koktajlowych 25g masła 5 jajek kilka plasterków szynki ciemne pieczywo łyżka śmietany kremówki oregano sól pieprz oliwa do smażenia Przygotowanie: Pomidorki układamy na rozgrzanej patelni polanej oliwą. Posypujemy solą oraz pieprzem i zostawiamy na małym ogniu. Równocześnie na drugiej pate... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...