Jesień nadchodzi, jabłuszka lecą z drzew… Czas na sycący ryż z jabłkami. Co nam trzeba? Brytfanka- długość około 20cm 200g ryżu 5 dużych jabłek (słodkich, dość miękkich) 5 łyżek masła 5 łyżek cukru brązowego (jak brak to zwykły) 3 jajka 2 łyżki mąki jak ktoś lubi to czubata łyżka cynamonu. cukier do posypania na wierzch Robimy! Ryż gotujemy do miękkości. Jabłka obieramy, drążymy gniazda nasienne i miąższ tarkujemy na grubych oczkach. Ugotowany- jeszcze lekko ciepły ryż mieszamy z masłem, następnie dodaj... czytaj dalej...
Niezdrowe jedzenie pozostawia w naszym organizmie szkodliwe substancje. Wtedy warto sięgnąć po jabłka!
Czytaj dalej...Mama, żona, gospodyni.
Pracuję, a wolny czas dzielę między rodzinę i kuchnię.
Moja mała pasja, mój świat